Jij bent uniek, samen zijn we bijzonder!

Nieuws

Er zijn nog geen nieuwsbrieven gepubliceerd

 

Rik Korsten
Nieuwe Prins en Prinses van de Klimboom!

Vanaf vandaag regeren tijdens de carnaval Prinses Makeda d'n Uurste en Prins Boraz d'n Uurste over de Klimboom.

Vandaag zijn ze officieel ingehuldigd door oud-prins Tico en oud-prinses Isabel.

Na de huldiging hebben we met de hele school de polonaise gelopen.

Een prachtig begin van de carnaval op de Klimboom!

 

Inline image    Afbeeldingsresultaat voor steek carnaval uden    Afbeeldingsresultaat voor knoerissen uden

Published

Joop Bloks
Audit juni 2019

Op woensdag 4 juni is onze school onderworpen aan een interne audit. Een auditteam van SAAM heeft onze school bezocht en volgens de inspectienormen beoordeeld. Ze zijn in de klassen geweest en hebben met kinderen, leerkrachten, IB en directie gesproken. Volgens het auditteam staat de school er goed voor. We hebben de kinderen goed in beeld en de kinderen geven zelf aan dat ze zich gehoord en gezien voelen. Er wordt door de kinderen geconcentreerd gewerkt en ze hebben volgens het auditteam zichtbaar plezier in leren. De kleinschaligheid van de school wordt gewaardeerd en kinderen spreken uit dat ze het fijn vinden dat iedereen elkaar kent. Er zijn heldere regels en de kinderen worden door de leerkrachten positief benaderd. De school heeft goed beschreven hoe zij aan goed onderwijs werkt en de kaders zijn duidelijk. Toch zijn er ook nog wel aandachtspunten. Zo is er veel extra ondersteuning georganiseerd met stagiaires en vrijwilligers. De school mag hier echter niet te afhankelijk van worden. Het klassenmanagement en zelfstandig werken is in alle klassen goed georganiseerd, maar iedereen doet dat op een eigen manier. Daar moet meer lijn in komen. Op verschillende beleidsterreinen mogen afspraken wat verder aangescherpt worden. Hoewel de regels helder zijn, mogen ze soms nog wat consequenter gehanteerd worden. Tot slot zijn de instructies van de leerkrachten al goed, maar worden ze nog beter wanneer we daar enkele aanpassingen in doen.


 


Het is fijn dat de aandachtspunten die het auditteam heeft geformuleerd ook al door ons zijn gesignaleerd en dat we op veel van deze punten al actie hebben ondernomen. Zo hebben we voor het komende schooljaar nieuwe regels en afspraken opgesteld t.a.v. het zelfstandig werken. Ook gaan we starten met een nieuwe manier van instructie geven volgens het zogenaamde Expliciete Instructie Model. Tot slot hebben we afspraken gemaakt over de manier waarop we met onze toetsresultaten omgaan, zodat we de lesstof nog beter kunnen aanpassen aan datgene dat de kinderen nodig hebben. Op deze manier proberen we een nog betere school te worden. Wij zijn heel trots op wat het auditteam op onze school heeft gezien en hebben hen van harte uitgenodigd om over twee jaar te komen kijken hoe we onszelf weer verder verbeterd hebben.

Published

Elske Chatrou
Doe-ochtend
De laatste doe-ochtend van dit schooljaar zit er weer op. Dit keer werden er activititeiten gedaan rondom zomer/ vakantie. Kijk maar eens bij de foto's wat voor leuke dingen er weer gemaakt en gedaan zijn.

Published

Uitstapje Maashorst
Vandaag zijn groep 5 en 6 op stap geweest naar de Maashorst. Het waren BIJzonder leuke activiteiten en opdrachten. Het proeven van de verschillende honing, het bekijken van een bijenkast en bijenkorf, het ontdekken van de koningin, het proeven van nectar en nog veel meer. We hebben veel mogen leren en ervaren, waardoor er hoge betrokkenheid was bij de kinderen!

Published

Lindsey van der  Wijk
Laatste maandfeest van dit schooljaar
Vanmiddag hebben de kinderen van groep 1-2 en 3-4 fantastische optredens laten zien van het maandfeest mei en juni. Natuurlijk hebben we de jarige van deze maanden toegezongen en hebben onze geweldige presentatrices Nikki en Sera de hele show gepresenteerd. Dankjulliewel dames!

Published

Rik Korsten
Schoolvoetbal jongens

Gisteren hebben onze jongens geschitterd tijdens het schoolvoetbaltoernooi in de nieuwe shirtjes.
Ze hebben gestreden als leeuwen en het was heel gezellig.

We hebben 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren.

Hieronder een kleine impressie!

 

Published

Rik Korsten
"Daar bij die molen" groep 6-7-8

Gisteren en vandaag zijn groep 6, 7 en 8 naar de Molen van Jetten geweest. Vanuit Kunst&Co waren er een viertal leuke workshops georganiseerd, waarvan de kinderen er in groepjes, drie workshops hebben gevolgd. Het was een muziekworkshop (muziek maken met hout), een beeldende workshop (met strakke lijnen en de kleuren rood, blauw en geel de Molen van Jetten naschetsen en inkleuren) en een technische workshop (assen maken met molens erop die ze middels oude fietsonderdelen echt konden laten draaien). Bij de laatste workshop mochten ze de molen bezoeken, een springtouw maken en een zelfgebakken pannenkoek eten. De zelfgemaakte springtouwen zijn mee naar school gegaan en alle kinderen en begeleiders hebben een zakje pannenkoekenmeel mee gekregen van de molenaar. Dat wordt smullen thuis!

 

Bij Kunst&Co zal er van 18 april t/m 15 juni een expositie van alle gemaakte kunstwerken worden gehouden. Ga dus gerust een kijkje nemen met de kinderen! 

Published

Dirk Damsma
nieuwe shirts voor OBS De Klimboom

Vandaag zijn de nieuwe Klimboomshirts binnen gekomen.

Het jongens voetbalteam mag ze morgen als eerste dragen tijdens het schoolvoetbaltoernooi.

U kunt de shirts en de voetballers morgen bewonderen vanaf 13.45 uur op de voetbalvelden van UDI'19.

 

Met heel veel dank aan Kim. Ze heeft ontzettend veel tijd gestoken in het op tijd hier krijgen van de shirts.

 

 

Inline imageInline image

Published

Dirk Damsma
Techno Promo in Cuijk groep 8

Groep 8 heeft woensdagochtend 4 april in Cuijk bij Techno Promo kennisgemaakt met techniek.

 

In een flinke hal konden onder begeleiding van 3 vrijwilligers werkstukken worden gemaakt met een 3D-printer een laserzaag en andere aparaten.

 

Een aantal kinderen heeft een deel van een dak bedekt met dakpannen of een klein modelhuis in elkaar gezet.

 

Het geheel is opgezet om kinderen van de bovenbouw warm te maken voor technische beroepen.

 

En dat is zeker gelukt!!

Published

Rik Korsten
Workshop 'Het grootste orkest'

Vandaag hebben de kinderen van groep 5, 6 en 7 de eerste muziekworkshop onder begeleiding van muziekdocent Willem Pluk gehad.

We hebben leren spelen op een trombone, trompet en een tambourijn. Groep 6 had het geluk dat ze gefilmd zijn door dtv Uden (oude Skyline), dit wordt vanavond uitgezonden rond 20.00 uur. De komende twee weken zijn we hier mee bezig op dinsdagmiddag.

De laatste dinsdag mogen de kinderen optreden voor een andere klas.  Hieronder een kleine impressie van deze eerste geslaagde workshop. 

 

Published

 

ni

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren