Jij bent uniek, samen zijn we bijzonder!

Ochtendpauze en lunch

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in alle rust kunnen pauzeren en lunchen. We willen dit doen in een ontspannen, rustige en prettige sfeer.

 

De lunchtijd voor groep 3 tot en met 8 is van 12.00 uur tot 12.15 uur. Daarna gaan de kinderen naar buiten om te spelen.

 

Kleuters hebben meer tijd nodig, daarom starten zij om 11.50 uur met de lunch.Daarna gaan ook de kleuters naar buiten om te spelen. Ze blijven ook wat langer buiten.

 

In de kleine pauze en na de lunch spelen alle kinderen buiten onder toezicht van leerkrachten. Ook bij minder goed weer proberen we allemaal even naar buiten te gaan. Wanneer het echt slecht weer is blijven we binnen en zijn er spelletjes die kinderen in de klas kunnen spelen.

Leerkrachten en stagiaires surveilleren om toerbeurt.

 

Om de lunch zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we u om uw kind een verantwoorde maaltijd mee te geven die verder geen voorbereiding vraagt.

 

Kinderen eten aan tafel onder begeleiding van rustige muziek, het jeugdjournaal of een gezellig praatje met elkaar en/of de leerkracht.

 

De inhoud van de lunch wordt door ouders zelf bepaald. Wij hebben wel een voorkeur voor het meegebrachte eten. We zien graag dat de kinderen:

 

  • voor de ochtendpauze een gezond tussendoortje meebrengen, dat kan zijn fruit of een stukje groente (wortel, komkommer, paprika’s etc.)
  • ze mogen hun eigen drinken meebrengen (geen frisdrank), daarnaast is er water en thee beschikbaar
  • voor de lunch een verantwoorde maaltijd meebrengen.

 

Inline image

 

Schoolfruit.

 

In de tweede week van november gaan we op De Klimboom weer starten met Schoolfruit.         

We krijgen aan het begin van iedere week groente en fruit geleverd voor alle kinderen op school. Deze actie loopt tot de meivakantie. Dat betekent in de praktijk dat u behalve op maandag de kinderen geen groenten/fruit hoeft mee te geven.

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen dus fruit op school!

 

Wat is EU-Schoolfruit?

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten

Voordelen EU-Schoolfruit

  • Het is gezond. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
  • Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
  • Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.
  • Ouders waarderen het. Na de periode van gratis fruit en groente, wil 75% van de ouders een structureel schoolfruitbeleid.
  • Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.
  • Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.

We hopen dat de kinderen op De Klimboom op deze manier meer fruit gaan eten, want fruit eten is simpelweg gezond!

 

 

fruit

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren