Jij bent uniek, samen zijn we bijzonder!

Verkeersouders OBS De klimboom

 

Kinderen vormen een zeer kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen.

 

Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het Brabants VeiligheidsLabel (BVL) met het beeldmerk “Seef de Zebra”, toont aan dat onze school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Samen met de school dragen de verkeersouders er zorg voor dat we het Brabants Veiligheidslabel kunnen behouden.

 

De verkeerswerkgroep zet zich in voor de verkeersveiligheid op en rond de school.
Wij organiseren voor elke groep jaarlijks minimaal 1 project in de klas, voor de kleuters eens in de twee jaar.

Onze projecten zijn dit jaar:
Een teken/kleurwedstrijd voor de gehele school in november

 

Groep 3    Oversteekproject
Groep 4    Fiets controle
Groep 5    Speuren naar verkeer
Groep 6    Verlichting
Groep 6    Dode hoek
Groep 7    Theorie-examen
Groep 7    Fiets controle
Groep 7    Praktijk verkeersexamen
Groep 8    Van 8 naar 1

 

Naast deze leuke en leerzame projecten zetten wij ons ook in voor de verkeersveiligheid rondom de school. Wij werken samen met de Gemeente Uden en met andere basisscholen in Uden. Heeft u zelf een situatie gezien die veiliger kan? Zeg het ons!

 

Elke maand schrijven wij een stukje in de nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte van onze activiteiten en geven wij u soms tips die de verkeersveiligheid kunnen verhogen.

 

Om onze projecten uit te kunnen voeren hebben wij hulp nodig! Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders/verzorgers die ons willen helpen. Je kunt ons maatje worden, maar we zijn ook blij als je ons helpt tijdens één of meerdere projecten.

 

Verkeersouders OBS De klimboom,

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren